Ungdomar på sommarlägerTräffa andra unga dysmelister

Att ha ett avvikande utseende kan ibland vara rätt svårt när man är både barn och ungdom – och vuxen också för den delen.

Man kan tro och känna som om man är ensam i hela världen om att vara dysmelist och ha ett annorlunda utseende (många vet inte ens om att det heter dysmeli). Det kan kännas väldigt skönt att träffa andra som känner igen sig i det man berättar och som man känner, andra som måste hitta på sina egna små trix för att klara av sådant som andra ”icke-dysmelister” tror att det bara finns en lösning på – till exempel att knyta skorna!

Våra ungdomsläger är mycket uppskattade av många och av många anledningar. Både dysmelister och syskon är välkomna och programmen och aktiviteterna är lite olika beroende på temat på lägret och vilka som arrangerar och är ledare (ledarna är nästan alltid själva dysmelister).

En genomgående tanke hos oss som arrangerat har varit utmaning, fysisk och mental.

Ungdomslägren är perfekta för att – om man vill – testa sina gränser! Vi har klättrat i berg, simmat, åkt skidor mm.

Det bästa är väl dock kanske tiden mellan aktiviteterna då man kan hänga runt och bara vara… Ett ord som brukar vara väldigt väl beskrivande för ungdomsläger med vår förening är ”askul”, och det blir ofta många nya vänner.

Även regionala och lokala ungdomsträffar arrangeras. Det har än så länge bara hänt i Stockholm, men vi hoppas på mer sådant och att vi träffas på fler ställen ute i landet.

Hör gärna av dig till Viktor som är ungdomsansvarig i styrelsen om du vill ha mer information.