Dysmelifilmen

Under år 2002 spelade vi in en Dysmelifilm där vi berättar vad dysmeli är, hur det är att leva med dysmeli och lite om vår förening. Speltiden är ca 10 minuter. Filmen är lämplig att visa om man skall berätta om dysmeli t ex när barnet skall börja i förskolan eller i en ny klass i skolan. Vill du låna den tillfälligt så kontakta närmaste kontaktperson.

Vi håller just nu på att spela in en ny film då denna har några år på nacken! Så fort den är klar kommer vi informera om det!

Sagan om Dysmelifilmen – hur filmen blev till

Beställ en egen dysmelifilm

Den finns som DVD och priset är 125 kr inkl frakt. Gratis för dig som arbetar inom vården och har någon anknytning till dysmeli och vill ha filmen till sin arbetsplats.

Beställ filmen på tel. 08-20 94 35 eller via e-post.

Dysmelilåten ”Alla samlas vi här”

Lagom till sommarlägret i Gullbranna 2003 lanserades den – dysmelilåten ”Alla samlas vi här”.

Dysmelilåten

Text och musik av Ulf Larsson och Anders Ringman. Inspelad och producerad av Platform.

Ett stort tack till Ulf, Anders och ni andra som medverkat till att skapa och spela in Dysmelilåten.

Hur låten blev av

Charlies (Kullberg) morbror Ulf arbetar som producent och låtskrivare tillsammans med Anders Ringman. Tillsammans kallar de sig för Platform och de har skrivit låtar till artister som Barbados, Fame och E.M.M.A. När de blev tillfrågade om att skriva en låt till Dysmeliföreningen svarade de självklart ja. Tanken var att få fram en ”catchy” låt som handlar om glädje och samhörighet. Platform hälsar och hoppas att låten kommer att skänka glädje vid våra sammankomster.

 

En kort dokumentär av Victoria Eidenvall om hur det är för henne att leva med dysmeli.